Hoe ziet een gemiddelde dag eruit?

6.30-8.00 uur Binnenkomst, papa/mama uitzwaaien, ontbijten (optioneel) en vrij spelen.
8.00-9.30 uur Spelen, dansen, zingen, puzzelen, knutselen, boekjes lezen (we werken met thema’s).
9.30-10.00 uur Fruit eten.

10.00-12.00 uur

Als het weer het toelaat, gaan we altijd naar buiten: In de tuin: dieren verzorgen, rennen, springen, tikkertje of verstoppertje spelen.

12.00-12.30 uur Lekker lunchen en na de maaltijd zingen we samen liedjes
12.30-15.00 uur Rusten (Duur afhankelijk van leeftijd en slaapbehoefte v/h kind)
15.00-17.00 uur

Drinken + een tussendoortje en daarna spelen, buiten of binnen, knutselen, puzzelen, zingen, dansen, etc.
17.00-17.30 uur Gaan we –met de kinderen die mee-eten- aan tafel voor een gezonde, warme maaltijd.
17.30-18.00 uur Opruimen, boekjes lezen tot papa of mama komt.

Wensen
Elk kind heeft een eigen slaapplaats in een veilig, erkend kinderopvangbed.
Het is uiteraard mogelijk uw wensen aan te geven met betrekking tot slapen, eten, verzorging, opvangdagen, ruilen en/of extra uren.

Thema’s
De thema’s die o.a. aan bod komen tijdens het spelen, knutselen, lezen en vertellen, zijn: De jaargetijden, feestdagen (denk aan: Sinterklaas, kerst, groeien en bloeien, Pasen, carnaval en verjaardagen), boerderij, postkantoor, winkelen, (geboorte/verzorgen) baby, dokter, koken, leren, kleuren, tellen en vormen.

Wij leren spelen en wij leren sámen spelen. Dit lijkt heel vanzelfsprekend, maar is belangrijk bij het omgaan met andere kinderen. Spelen is belangrijk voor de ontwikkeling van de motoriek en goed voor de cognitieve ontwikkeling.

Daarnaast leren wij plantjes en dieren verzorgen in onze eigen kinderboerderij en tuin. Ook nette manieren vinden we belangrijk. Zo leren we kinderen: Dank je wel, (mag ik) alstublieft, sorry zeggen, delen, helpen, troosten, opruimen en aankleden.

Spelen
Er is voldoende speelgoed voor alle leeftijden. Regelmatig wissel ik het speelgoed zodat de kinderen altijd gestimuleerd worden om nieuwe dingen te doen en te ontdekken. Verder plan ik diverse activiteiten die we in groepsverband doen. Denk hierbij aan liedjes zingen, knutselen, koekjes bakken, etc.
Als het weer het toelaat, gaan we altijd even naar buiten. In de grote kar (voorzien van baby- en peuterstoeltjes) of de grotere kinderen gaan lekker op de fiets, step of lopend en dan brengen we een bezoek aan de kinderboerderij, speeltuin, weekmarkt, o.i.d.
Wat we precies doen is uiteraard altijd afhankelijk van de leeftijden en samenstelling van de groep kinderen die dag.

Veiligheid
Onze woning voldoet aan alle veiligheidseisen die de GGD daaraan stelt, dit wordt elk jaar opnieuw gecontroleerd. Er zijn wettelijke eisen aan de samenstelling van de groep en dat zijn maximaal 5 kinderen.

Gezondheid & EHBO
Als gastouder heb ik mijn EHBO diploma waarvoor ik jaarlijks een opfriscursus krijg. Daarnaast ben ik erg alert op de gezondheid van de kinderen. Voelen ze zich niet fit? Dan neem ik altijd contact met u op om te overleggen welke zorg uw kindje nodig heeft. U beslist altijd zelf of u uw kindje ophaalt en of er eventuele medicatie wordt toegediend.

Ik neem bijvoorbeeld altijd contact met u op als uw kind meer dan 38,5 graden koorts heeft. Als de groepssamenstelling het toelaat en uw kind zich goed genoeg voelt, is het mogelijk om de opvang door te laten lopen. Als uw kind zich duidelijk niet goed voelt of als er sprake is van besmettingsgevaar, vragen wij uw kind op te halen. Betaling loopt de eerste twee weken door, daarna wordt 50% van het tarief gerekend.

Tarieven
Standaard hanteren wij het uurtarief € 6,10. Dit tarief is altijd inclusief lunch en drinken gedurende de dag. Daarnaast kunt u zelf aangeven welke extra’s u uw kind wilt laten gebruiken.

Heeft uw kind een allergie? Dan houd ik daar uiteraard rekening mee en pas ik zijn/haar maaltijd daarop aan.
Uiteraard worden er geen extra kosten in rekening gebracht als u bovenstaande artikelen meegeeft.

Betaling
Elke laatste dinsdag van de maand wordt er een factuur gestuurd. Binnen 5 werkdagen dient de betaling te zijn voldaan. Indien u uw betalingsverplichting niet nakomt, wordt de opvang per direct gestopt tot de betalingsverplichtingen is voldaan.

Kinderopvangtoeslag
Als gastouder ben ik officieel gecertificeerd wat u recht geeft op kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst. Dit kan u veel voordeel opleveren!
Graag vertel ik u hier meer over tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Opvangtijden

Maandag 06.30 - 18.00u
Dinsdag 06.30 - 18.00u
Donderdag 06.30 – 18.00u
Vrijdag 06.30 – 18.00u
Bovenstaande tijden zijn eventueel in overleg uit te breiden.

Wennen
Een kind heeft altijd tijd nodig om te wennen aan een nieuwe omgeving en nieuwe mensen/kinderen. Ook voor u als ouder/verzorger kan het moeilijk zijn om uw kindje voor het eerst naar de opvang te brengen. Hiervoor hebben we indien u dat wenst, een wenperiode:
Dag 1: wennen van 9.00 tot 12.00u
Dag 2: wennen van 9.00 tot 15.00u
Dag 3: start van de opvang.
Tijdens de wendagen dient u gedurende de wendag, bereikbaar te zijn voor eventuele vragen.

Wat is handig om mee te geven naar de opvang:

  • Reserve kleding (boven en onderkleding, in de winter graag genoeg warme kleding, handschoenen, sjaal en muts.
  • Luiers en billendoekjes met vermelding van naam (indien niet inbegrepen).
  • Flesvoeding (voorzien van naam en datum)
  • Fles/ drinkbeker (voorzien van naam)
  • Speentje & knuffel (voorzien van naam)
  • Speciale voeding bij allergieën of dieetvoeding
  • Slofjes/ warme (antislip) sokjes.

U mag speelgoed van thuis meegeven aan uw kind, dit is echter voor eigen risico. Mocht dit speelgoed kwijtraken of stuk gaan dan kunnen wij daar niet aansprakelijk voor worden gesteld. Uiteraard doen we ons best om ook voor eigen meegebrachte spulletjes goed zorg te dragen. Zorg dat u kind gemakkelijke kleding draagt die eventueel vies mag worden i.v.m. buiten spelen, knutselen en knoeien.

Brengen & halen
Mocht het voorkomen dat u het niet redt om op tijd te zijn door file of andere reden, laat het even weten. Dat is in de meeste gevallen geen probleem.
Indien uw kind door iemand anders gebracht of gehaald wordt, dient u dit van tevoren door te geven. Mocht dit van te voren niet zijn gebeurd dan neem ik altijd eerst contact met u op, voordat uw kind meegegeven wordt.

Tussen 17.00 en 17.45 uur wordt er gegeten. Omdat wij het belangrijk vinden om in alle rust, samen te eten, vragen wij uw kind, hiervoor of erna op te halen. Als u niet wenst dat u kind mee eet, geef dat dan van te voren aan. Uw kind krijgt dan een soepstengel of iets anders licht verteerbaars om ook wat te knabbelen. Probeer op tijd te zijn.

Overdracht
Dagelijks vindt er tijdens het halen en brengen een overdracht aan informatie plaats. Voor baby’s gebruiken we daarvoor een oppasboekje of schriftje. Indien u uitgebreider over uw kind wilt praten dan kunt u dat aangeven en plannen we een afspraak. Gedurende de opvang staat het altijd vrij om even te bellen, sms’en, whatsappen om te vragen hoe het met uw kind gaat.

Foto's
We maken altijd veel foto’s, deze foto’s worden enkel gedeeld met de ouders en daarna verwijderd. Omdat ik het leuk vind om wat van onze bezigheden te delen op Sociale media, doe ik dat alleen wanneer ik daarvoor toestemming heb van de ouders.